Algemene voorwaarden

Iedere webwinkel heeft kleine lettertjes; de leveringsvoorwaarden. Deze hebben we zo overzichtelijk mogelijk voor je gemaakt. De complete versie vind je HIER [pdf].

Veelgestelde vragen

KAN IK BUITEN ALKMAAR BESTELLEN?

Dat kan zeker! Neem dan wel even contact met ons op. Je kan hiervoor eenvoudig een mailtje sturen naar info@alkmaarinabox.nl en we reageren zo snel als we kunnen.

WANNEER HEB IK MIJN BESTELLING BINNEN?

De kerstpakketten zullen in de eerste twee weken van december bezorgd worden. Wanneer een ander moment gewenst is, dan komen we er ook vast wel uit. Voor relatiegeschenken of jubileumgeschenken zal de bezorging volledig in overleg gebeuren.

HOE WEET IK OF EEN PRODUCT OP VOORRAAD IS?

We houden nauw contact met onze partners, en we bezorgen wat er beschikbaar is. Mocht onverhoopt toch een product nét zijn uitverkocht, dan bieden we je een gelijkwaardig, smakelijk product aan.

IK PRODUCEER HOUDBARE EETBARE ALKMAARSE PRODUCTEN. MOGEN DEZE OOK IN ALKMAAR IN A BOX?

We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden! Neem contact met ons op en vertel ons meer over je bedrijf en je product. We zien er naar uit! Wie weet hebben we een match.

WELKE BETALINGSMOGELIJKHEDEN ZIJN ER?

Je kunt in onze webshop bij ons betalen via iDeal en via overboeking naar onze bankrekening. Vermeld altijd het factuurnummer bij je overboeking.

Momenteel is het niet meer mogelijk om online kerstpakketten te bestellen. Kijk gerust op de website rond en neem contact op om naar de mogelijkheden te vragen. Dan kunnen wij met onze partners en sociale werkplaatsen overleggen wat er allemaal nog wel mogelijk is.